Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Pratik Bilgiler

Sıcak Su Torbası: “TERMOFOR” Nedir, Nasıl Kullanılır?

Sıcak su torbası nedir?

Çoğunlukla hastalık için kullanılan sıcak su torbasına Termofor isimi verilir. Bel, sırt ve böbrek ağrılarında sıkça tercih edilen Termofor sıcak su torbası, içine sıcak su koyulan sıcak su torbalarına verilen genel bir isimdir. Şimdiki nesil çok bilmesede yaşlı amcalar ve teyzelerin acil ağrı durumlarında sıkça seçenek ettiği bir yöntemdir.

Isınmak için kullanılan sıcak su torbası

Termofor ne demek sorusuna cevap olarak, Kaynar su torbası diye bilinen bu torbanın adı “termofor” ve “buyot” olarak bilinmektedir.  Termofor kullanımının en büyük faydaları ve yararları vücudu ısıtmak için ve sırt kaslarını ve damarları rahatlatmak en önemlisi kan dolaşımına katkı sağlamak için kullanılmaktadır.

Sıcak su torbası ne işe yarar

Anne ve babalarımızın evinde kesinlikle olan sıcak su torbaları (termofor). İçine kaynar su ile beraber soğuk su da konulup ağrıyan ve sancıyan bölgeler için tavsiye edilir. İçine kaynar olmayan sıcak su konulmalıdır. Çok sıcak su yani kaynar su zamanla termoforu yıpratabilir. Bu yüzden suyu dengeli sıcaklıkta termofora boşalttıktan sonrasında ağzını tamamen kapattığımızdan emin olduktan sonra kullanabilirsiniz. Sıcak su torbası hakkında en önemli tavsiyelerden birisi de torbanızı bir kılıfta ya da bir beze sarıp kullanmanız tavsiye edilir. Hatta size tavsiyem kaliteli bir mağazadan, eticaret sitesinden yada eczaneden kılıflı sıcak su torbası satın alırsanız çok daha iyi bir çözüm olur.

Sıcak su torbası hangi durumlarda kullanılır

Sıcak su torbası boyun fıtığına, böbrek ağrısına, boyun için, sırt için, kabızlığa, apandist, bağırsak, hemoroid, ishal, zayıflama, kabızlık, bağırsak rahatsızlığına, mideye, diyabet ve alzheimer hastaları için kullanılması çok tavsiye edilmez. Sebebini yazının sonundaki paragraftan öğrenebilirsiniz.

Sıcak su torbası nasıl kullanılır

Sıcak su torbası nasıl uygulanır? Bilhassa kış aylarında sıcak su torbalarının kullanımının çeşitli sıhhat meselelerine bağlı olarak artmaktadır. Sıcak su torbalarının kauçuktan, ağzı sıkıca kapatılabilen, sızıntı yapmayan uygun araçlardan yapılması önemlidir. Piyasadaki

  • Sıcak su torbasını kesinlikle kılıfıyla kullan. Şayet kılıfı yoksa bir beze sararak kullan. Zira vücutla dolaysız temas etmesi yanıklara kapı aralayabilir.
  • Sıcak su torbası alırken şekline değil sağlamlığına dikkat edin. Ağzı iyi kapatılıyor olsun. Yoksa kaynar su üstüne dökülebilir.
  • Her karın ağrısında sıcak su torbası kullanılmaz. Şayet karın ağrın regl yüzünden değil de apandisit yüzündense sıcak su torbası zıddı tesir yapabilir ve apandisin patlayabilir.
  • Sıcak su torbasının kapağı kauçuk olmasına, kapakta kullanılan plastik ürününün kanserojen olmamasını kontrol edin.
  • Şayet hissizliğe kapı aralayan bir hastalığın varsa (diyabet gibi) sıcak su torbası kullanmasan daha iyi. Zira suyun ne kadar sıcak olduğunu idrak etmeyebilirsiniz.
  • Sıcak su torbasını dolaysız karnının üstüne veyahut midene koyma. Karnın alt bölümünde olması iç uzuvlarının hassasiyeti açısından daha sıhhatli.
  • Sıcak su torbasına oturma, basma, torbayı patlatacak şiddetteki rastgele bir şeyden kaçının.
  • Kırık, çıkık, ani ağrı, yaralanma gibi vaziyetlerde sıcak su torbası uygulanmaz. İç kanaman olabilir ve sıcak, damarları genişlettiği için kanamayı artırabilir.
  • Plastik şişeye sıcak su koymak, ince olduğu için, vücudu yakabilir; cam şişeye sıcak su koymaksa, kırılma ihtimali olduğu için, vücudunda kesiklere kapı aralayabilir.
  • Baş ağrınız varsa sıcak su torbasını aynı zamanda soğuk su torbası olarak da kullanabilirsin. Ağrınızı azaltabilir.

Diyabet hastaları için uyarı

Dr. Saraçoğlu, diyabet hastası veya nörolojik hastalarda hissizlik gibi vaziyetlerle karşılaşılabildiğini belirten Saraçoğlu, bu tür vaziyetlerde hastaların sıcaklığı hissetmediğiden dolayı onlar için tehlike olabileceğini vurguladı.

“Hastalar üşür yada hastalanır. Isınmak için aileleri fertleri genelde sıcak su torbalarını kullanır. Hastanın ayağının altına yada sırtına boynuna sıcak su torbası koyarlar. Sabah kalktığımızda bir bakarız ki hastanın vücudunda yara ve kızarıklıklar oluşmuş. Bu vaziyet ile bilhassa diyabet hastalıklarında karşılaşıyoruz. Diyabetlilerin, bilhassa ayak ve ellerinde hissizlik oluşur. Ancak çoğu kez hissetmediklerinin farkında dahi olmazlar. Bundan dolayı sıcak su torbaları bu tarz hastalığı olanlar için zararlı ve tehlikeli olabilir.”

Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu

Sıcak su torbaları çeşitleri

  • Kauçuk
  • Kauçuksuz
  • Kılıflı
  • Kılıfsız
  • Elektrilikli
  • Elektriksiz
  • Peluşlu
  • Polar Kılıflı
  • Lif modeli

Kauçuk sıcak su torbası

Kauçuk sıcak su torbası, piyasadaki en yaygın ve her yerde bulabileceğiniz bir sıcak su torbası tipidir.

Sıcak su torbası markaları

Champion, Doğan, Nimo, Elite, Polar, Babyjem, Bigghome, Soft Medikal, Bosphorus, Bluezen, Fashy Kanola,Biggdesign, Helen’s, Clifton, Wlfare, Haiti, Peak Bays, Modatools, Tekzen, Elektrikli Sıcak Su Torbası, Fashy, Kılıfsız Sıcak Su Torbası, Türk malı, Koçtaş, Sevimli, Kauçuk, Kılıflı sıcak su torbası, Bim, A101, Polar Kılıflı, Minoso, Topshop, İstoç, Migros, Hepsiburada, n11, Trendyol, Cimri, Akakçe, Epey.com, Eczane, Penti, Carrefour, Kim, Madame Coco, Hakmar, Aliexpress, Amazon Türkiye, En Ucuz, Tchibo, Ebebek, Epttavm, e-Hediye, Evidea, D&R, Cherrye

Sıcak su torbası hacimleri

0.5 lt, 0.75 lt, 1 lt, 1.25 lt. 1.50 lt, 1.75 lt, 2.00 lt, 2.25 lt,. 2.50 lt 2.75 lt, 3.00 litre gibi kiloları mevcuttur.

Sıcak su torbası modelleri

Çeşitli rahatsız durumlarında sıkça tercih edilen sıcak su tobalarının standart çeşitleri çeşitleri dışında birçok modelleri bulunuyor. Bunlardan bazıları; Geyikli, Penguenli, Oyuncaklı, Süslü modellerdir.

Sıcak su torbası fiyatları

Sıcak su torbası fiyatları ürünün kalitesine ve satan firmaların ek olarak üreticilerinin kullandıkları kauçuk, elektriklik, peluşlu ve kılıflı özelliklerine göre değişiklik gösterebilir. İyi bir sıcak su torbasının fiyatı ortalama 30 TL civarındadır. en pahalı ve en iyi sıcak su torbasının fiyatı ise 200 TL’yi bulabiliyor.

Sıcak su torbasının gerçek adı nedir?

Sıcak su torbasının diğer isminin Termofor olduğunu biliyor muydunuz?
Yatakta ısınmak için kullanılan sıcak su torbasının eş anlamı ise  BUYOT‘dur. alternatif olarak kullanılsa da diğer adı yaygın olarak Termofor olarak biliniyor.

Sıcak su torbasının kapağı nasıl açılır?

Bu ürünü sıkça kullananların en sık yaşadığı sorulardan birisi de budur. Neden gücüm yetmiyor? kolay yolu var mı?, Sıcak su torbası nasıl açılır? Gibi tüm önemli soruların ayrıntılı cevaplarını yazıyoruz.

Sıcak su torbasının kapağı diş atıyor o yüzden açılmıyor olabilir, Yada kaynar sudan korkanlar iyice sıkıp sıkıştırmış olabilirler. Kapak bölümü genelde plastik malzeme olduğu için rahat esnemetkedir. Torbanın boş yada içinde sıcak su olmadından emin olduktan sonra Pense, İngiliz Anahtarı, Düz tornavida gibi aletlerle sıcak su torbasının kapağını kırmadan, bozmadan ve zedelemeden kolaylıkla açabilirsiniz.

Bilge Kadın

Bilgekadin.com sitesi içeriği tamamen bilgi amaçlı olup Moda, Sağlık, Pratik Bilgiler ve Yemek Tarifleri hakkında güncel hayata dair merak edilen tüm konuları ele alan ve en doğru bilgileri en güncel haliyle okuyucularına ulaştırmayı amaçlayan moda sitesi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu