Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Diğer

Suya Düşen Telefon Nasıl Kurtarılır?

Akıllı telefonlar suya düştüğü zaman ne yapacağımızı bilemeyiz. Akıllı telefonlar suya düştüğü zaman neler yapılması gerektiğini sizler için derledik. Akıllı telefonlar su geçirmez özelliğe sahip değildir. Bu yüzden su geçiren akıllı telefonlara doğru yaklaşım sergilemeniz gerekir. Hangi ip sertifikasına sahip olursa olsun akıllı telefonlar su geçirdiği zaman bozulabilir. Su geçiren akıllı telefona doğru müdahale etmezseniz telefonlarınız bozulabilir. Suya düşen telefon nasıl kurtarılır? Suya düşen telefon çalışır mı? Gibi sorular yazımda.

Suya Düşen Telefon Nasıl Tamir Edilir?

Cihazı Sudan Çıkartın

Suya düşen telefon ne kadar çabuk sudan çıkarsa telefonda o kadar az hasar oluşur. Bu yüzden suya düşen telefonu fark ettiğiniz anda hemen sudan çıkartın. Donanımlar arasında bulunan hava suyun belli bir süre donanıma ulaşmasını engeller. Bu da size zaman kazandırır. Bu yüzden suya düşen telefonu çıkarmak için acele edin.

Telefonu Kapatın

Suyla dolan telefonunuz kısa devre yapabilir. Telefonunuzda kalıcı hasar oluşmaması için telefonu kapatın. Telefonu kapatmadığınız açık tuttuğunuz 3-5 saniye telefonunuzun bozulmasına neden olur.

Telefonu Parçalara Ayırın

Telefon içinde yer alan SD kart, sim kart ve bataryayı çıkartın. Telefonunuzu kurumaya bırakın. Telefonunuzun parçalara ayrılan tüm kısımları çıkartmak telefonun daha kısa sürede kurumasını sağlar.

Cihazınızı Kurutun

Telefonun tüm parçalarını çıkarttıktan sonra kurutma işlemine başlayın. Kurulama işlemini cihazınıza zarar vermeyecek, çizmeyecek türden pamuk, peçete, bez gibi maddelerle yapın. Kurutma işleminde kesinlikle saç kurutma makinesi kullanmayın. Saç kurutma makinesi yüksek ısı verir. Bu da akıllı telefondaki devrelerin zarar görmesini sağlar. Hafifçe akıllı telefonunuzu sallayarak içindeki suyu çıkartmaya çalışın.  Akıllı telefonun bazı parçalarını çıkarmakta zorlandıysanız cihaza çok yaklaştırmadan elektrikli süpürge kullanabilirsiniz.  Ayakkabı kutusunda bulunan silika jelleri akıllı telefonunuza yerleştirerek telefonun nemini alabilirsiniz.  Akıllı telefonların emdiği suyu mutlaka vakumlayın. Vakumlayamıyorsanız akıllı telefonun kulaklık girişi, şarj ve kart yuvasının deliklerinden ağzınızla suyu vakumlayın.

Beklemeye Geçin

Sudan çıkarma, telefonu kapatma, parçalara ayırma ve kurutma aşamalarını bitirdikten sonra beklemeye geçin. Bekleme süresi 12 saat ile 36 saat arasında değişir. Bekleme telefonun içindeki suyun iyice çekilip telefonun kendine gelmesini sağlar.

Test Edin

Bütün işlemleri yaptıktan sonra cihazınızın çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Cihazınız çalışmıyorsa alanında uzman bir telefon tamircisine gidin. Suya düşer düşmez cihazı alıp telefoncuya gittiğinizde size saydığımız bu işlemleri yapıp sizden servis tamir ücreti talep edecektir. İlk aşamada kendi işinizi kendiniz yapıp telefonda gerçekten tamirlik bir durum olduğu zaman tamirciye vermelisiniz.

Suya düşen telefonu kurtarmak için çok farklı yöntemler denenir. Saç kurutma makinesi en sık başvurulan yöntem olsa da cihazınıza en çok zarar veren yöntem olarak göze çarpar. En sık başvurulan yöntemlerden birisi pirinç yöntemidir. Pirinç dolu bir kabın içine telefonunuzu koyun. Telefon 1 gün bu kabın içinde kalsın. 1 günün sonunda cihazı açmaya çalışın. Cihazın su ile temasını kesmişseniz telefonunuz çalışacaktır. Telefonunuz tüm müdahalenize rağmen hala açılmıyorsa telefonunuzu yetkili servise vermelisiniz. Telefonu servise vermeden önce telefonunuza başka bir batarya takın. Telefonunuzun çalışma nedeni batarya kaynaklı olabilir. Suya düşen telefonun bataryası bozulmuş ya da oksitlenme yapmış olabilir.

Bilge Kadın

Bilgekadin.com sitesi içeriği tamamen bilgi amaçlı olup Moda, Sağlık, Pratik Bilgiler ve Yemek Tarifleri hakkında güncel hayata dair merak edilen tüm konuları ele alan ve en doğru bilgileri en güncel haliyle okuyucularına ulaştırmayı amaçlayan moda sitesi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu